ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
16 Μαΐου 2019 - by Δελτία τύπου

Οραματιστήκαμε, διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη λειτουργία Υπηρεσίας Δόμησης στον Δήμο Παγγαίου. Από τον Μάιο του 2018 ξεκίνησε η έκδοση οικοδομικών αδειών από την Υπηρεσία Δόμησης (ΥΔΟΜ) του Δήμου Παγγαίου. Κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας του τμήματος έκδοσης οικοδομικών αδειών αποσύρθηκαν περίπου 100 αιτήσεις για έκδοση οικοδομικής άδειας από την ΥΔΟΜ Καβάλας και κατατέθηκαν για έλεγχο στην ΥΔΟΜ Παγγαίου. Ταυτόχρονα κατατέθηκαν επιπλέον 30 περίπου νέες αιτήσεις για έκδοση οικοδομικών αδειών.
Από το σύνολο των παραπάνω 130 αιτήσεων για έκδοση οικοδομικών αδειών μέχρι σήμερα έχει διεκπεραιωθεί το 60% των ανωτέρω αιτήσεων και στις υπόλοιπες έχει γίνει ήδη ο αρχικός έλεγχος και εκκρεμεί η διόρθωση των στοιχείων τους και στη συνέχεια η έκδοσή τους.
Από τον Δεκέμβριο του 2018 ξεκίνησε η ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών καθώς και βεβαιώσεων όρων δόμησης και απαραίτητων εγκρίσεων, μέσω πλατφόρμας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Οι βεβαιώσεις όρων δόμησης και απαραίτητων εγκρίσεων, ελέγχονται και διεκπεραιώνονται από την ΥΔΟΜ Παγγαίου σε χρονικό διάστημα περίπου μιας εβδομάδας. Από το σύνολο των ηλεκτρονικών εγγραφών στην πλατφόρμα της ΥΔΟΜ Παγγαίου έχει διεκπεραιωθεί έως σήμερα ποσοστό 81% των παραπάνω εγγράφων.